Yoga voor Zwangeren...

Zwanger?!

Wil jij je prettig voelen in je zwangerschap? Een goede mix hebben van omgaan met de nieuwe dingen die komen gaan en lekker in je vel zitten? De lessen in de zwangerschap zijn een combinatie van kennis, mindfulness en yoga/ ontspanningsoefeningen, zodat je optimaal naar je bevalling toe groeit!

Kennis geeft rust!

Je hoeft natuurlijk niet zelf een studie verloskunde te volgen om te kunnen bevallen, maar het helpt zeker als je begrijpt hoe een bevalling verloopt en wat er zoal kan gebeuren. Eerlijke informatie geeft geen angst (dat doen de bevallingsverhalen op verjaardagen of op het schoolplein), maar geeft rust. Aan bod komt zowel het normale verloop (en de variaties!) als complicaties die ontstaan. Gelukkig hebben deze laatste altijd oplossingen en daar heb je een goede verloskundige of gynaecoloog voor!

Een open “mindful” manier van benaderen van de bevalling

Als je niet eerder bevallen bent, weet je werkelijk niet wat je kunt verwachten. Hoe ga je om met deze onzekerheid. Hoe ga je om me je wensen, je bevalplan? Hoe ga je om met 'tegenslag'? Als je voor de bevalling technieken leert om goed bij jezelf te blijven en je niet te verliezen in angst of ondermijnende gedachten helpt dat je enorm. Vormen van ademhalen en eenvoudige meditaties vormen een sleutelrol daarin. Je leert (terecht) op je eigen lijf, weten en moed te vertrouwen, maar ook om de bevalling te laten komen zoals hij komt. De natuur valt nu eenmaal niet te plannen of al teveel te sturen, hoe lastig dat soms ook voor ons kan zijn!

Yoga en ontspanningsoefeningen

Je lichaam verandert en kan in zijn nieuwe vorm ook wel wat tegenstribbelen. Bekende klachten kunnen zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, rugpijn, vocht vasthouden en slaapproblemen. In de lessen is er aandacht voor oefeningen die je soepel houden, die je thuis kunt doen op het moment dat je klachten hebt of die je kunt gebruiken om beter te ontspannen en uitgerust aan 'de klus' te beginnen. Met oefeningen trainen we het spannen en ontspannen van spiergroepen. Als je dit regelmatig doet, leer je dit bij jezelf herkennen. Waardevol als je bij pijn -zoals bij de bevalling - je 'schrap zet'. Op het moment dat je je ervan bewust bent, veranderd die weerstand en doet het minder pijn!

Hoe?

Kleine groepjes met individuele aandacht voor jouw specifieke klachten en vragen
Themagericht
Waardevolle lijstjes/informatie mee op papier

Wanneer?

Vrijdagmiddag 16.00-17.00 uur
Na de les is er thee en koffie.
We maken blokjes van 6 lessen, je kunt wel tussentijds instappen of na 6 lessen nog door.

Kosten?

Leskaart 6 lessen, 90 euro
20% korting: je eerste leskaart voor 6 lessen kost je nu 72 euro!
Je kunt van de kaart 8 weken gebruik maken. Als lessen in de vakantie niet doorgaan, schuiven de weken op.

Wil je meer informatie?
Bel me dan of stuur me een bericht op
06-42823664