RUSTIG SLAPEN

Van witte bleekneusjes naar vrolijke koters

Wat een fijn moment kan zijn- je kind naar bed brengen- kan helaas in de praktijk ook vooral 'bedstrijd' zijn. Kinderen zijn druk, luisteren slecht en zijn absoluut niet van plan te doen wat jij zou willen.
Naast rust, regelmaat, duidelijkheid en regels, zou het fijn zijn om er weer een leuk tijdstip van te maken.

Kinderen hebben, weliswaar andere spanning en stress dan volwassenen, maar hebben wel degelijk te maken met wat zij overdag meemaken. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat het moeilijk is om te slapen als je nog druk bent in je hoofd, je nog een beetje piekert over iets wat gebeurd is of de spannende dingen die de volgende dag gaan komen… Bij kinderen kan de spanning zich ook op een andere manier uiten, ze krijgen last van bijvoorbeeld hoofd- of buikpijn.

Ontdek wat jezelf kunt doen!

Als je kinderen helpt de dag op een rustige manier af te sluiten zullen ze beter slapen. Uitgeruste kinderen doen het beter op school, hebben meer plezier in alledaagse dingen, kunnen tegenslagen beter aan.

Yoga, meditatie (eigenlijk meer concentratie/focus-oefeningen, massagespelletjes en verhalen waarbij je de dag afsluit) kosten je niet meer tijd, zijn leuk om samen te doen en maken het bedtijd moment afwisselend en vooral ontspannen. Ook voor jezelf.

In de yoga bestaat er een maangroet voordat je gaat slapen. Het is een 'gedag' zeggen waarbij verschillende houdingen in elkaar overlopen.


Blijf je een beetje tobben?

Sommige kinderen hebben baat bij een “hulpsteentje” . Een magische steen waar ze hun verlangens, twijfels of onzekerheden kunnen neerleggen en ze kracht uit kunnen halen. Ze kiezen de kleur intuïtief en deze sluit heel vaak aan bij wat er op dat moment speelt.

Bachbloesems, druppeltjes gekozen op het kind en de situatie (heimwee / Cito) kunnen je kind ook tijdelijk ondersteunen.

Tenslotte kun je met homeopathie bij kinderen veel betekenen. Kinderen zijn vaak puur en duidelijk. Een geschikt middel is dan goed te vinden. Homeopathie werkt relatief snel en krachtig.