Yoga voor Moeder & Baby

Carryoga + meer!

Je ‘oogappeltje’ in de draagdoek

Met je kind dichtbij je, Samen Yoga. We doen yogaoefeningen met je baby in de draagdoek. Misschien ken je het gemak al: je handen vrij! Veel bewegingsvrijheid maar wel de directe nabijheid en contact met je kind. Kinderen ervaren het gevoel van IN je buik nu OP je buik: huidcontact, geur en herkenbare geluiden van je hartslag, ademhaling en stem. Door jouw bewegingen worden zij rustig gedragen en ondersteunt. We doen ook oefeningen buiten de draagzak, zowel samen als voor jezelf.
Moeder-baby yoga is een les in een ontspannen sfeer, zonder ‘moeten’ en omgaan MET en IN het moment. Er valt nu eenmaal weinig 'te regisseren' bij baby’s! Dat maakt het juist leuk, we worden getest op onze flexibiliteit en ons vermogen de kinderen aan te voelen en daarnaast voor onszelf te blijven zorgen. Een mooie uitdaging!


Wat doet het, wat doen wij?

Lichamelijk zorgt deze vorm van yoga o.a. voor het herstel van de bekkenbodem en versterkt je rug en nekspieren. Handig, wat komende tijd til je veel! Door het gewicht van de kinderen ontstaat er bovendien een oplopende belasting -en sterkere moeders 🙂 Daarnaast is het vooral een leuke en fijne manier van bewegen, juist samen! Je maakt echt tijd voor elkaar, bent in het nu. Praktisch gezien kun je een deel van de oefeningen ook thuis toepassen, bij onrust of krampjes bijvoorbeeld. Of gewoon juist voor het plezier! Doordat je in een groep gelijkgestemden bent heb je dingen gemeen en heb je daarin ook veel aan elkaar.

Hatha Yoga oefeningen
CarrYoga oefeningen (oefeningen in de draagdoek)
Spelen
Ontspanningsoefeningen
Technieken om Mindful Mamma te zijn
Tijd voor ervaringen & vragen
Baby's aandacht, punten die spelen
LOL 🙂

Geen ervaring met een draagdoek?

Geen zorgen over hoe je de doek moet vastmaken, daar besteed ik ruim aandacht aan. Ook eventueel apart van de groep. Het is niet ook nodig direct persoonlijk een doek te hebben, je kunt er eerst eentje van mij lenen. Na verloop van tijd is het wel fijn een eigen doek te bezitten, je hebt er veel plezier van.
Je baby zit veilig en stevig, je kunt meer dan je denkt, maar echt heel wild maken we het ook weer niet : ) Het blijft altijd verantwoord. Trek zelf een shirt aan dat goed aansluit op je lichaam. De baby krijgt het al snel warm en mag in niet al te dikke kleertjes in de draagdoek. Er is altijd tijd en ruimte om te voeden en/of je even terug te trekken. Vanaf de vide, een verhoogd gedeelte van de ruimte, kun je ook op afstand de les volgen.

Zorg verder voor:
Een maxi cosi (een kinderwagen is niet praktisch)
Een kleed(je)/ fleecedoek om je kind op te leggen en/of in te wikkelen
Spullen om te verschonen en benodigdheden voor een voeding
Bekend speeltje, spuugdoekje


Praktische Informatie

Voor de eerste les stuur ik je een intakeformulier. Hierop vraag ik je naar het verloop van je zwangerschap, bevalling en kraambed en naar bijzonderheden. Ik heb met iedere deelneemster persoonlijk contact voordat je aan de les deelneemt. In ieder geval zorg ik –naast die van je baby- ook voor jouw lichamelijke welzijn!

Om deze vorm van yoga als docent te mogen geven (CarrYoga) is een gespecialiseerde training en een licentie vereist ( hetgeen ik uiteraard in mijn bezit heb).

Hoe?

We werken in kleinere groepjes met individuele aandacht voor jouw specifieke vragen.

Wanneer?

Woensdagochtend  09.00-10.00 uur

We sluiten af aan een gezellige leestafel met een kopje thee of koffie.

Start
Vanaf 6-8 weken.  
Bij bijzonderheden (zoals een keizersnede of problematische bevalling) in overleg.

Kosten?

Leskaart 6 lessen, 90 euro
20% korting: je eerste leskaart voor 6 lessen kost je nu 72 euro!

Je kunt van de kaart 8 weken gebruik maken. Als lessen in de vakantie niet doorgaan, schuiven de weken op.

Wil je meer informatie?
Bel me dan of stuur me een bericht op
06-42823664